Hovedmenu


Forklaring på tekniske udtryk

Gb (eller gigabit)

Gb er en forkortelse for gigabit, hvilket er en enhed, der anvendes til at beskrive den hastighed, hvormed data rejser via en internetforbindelse (nogle gange skrevet som Gbps, eller gigabits per sekund). Bredbåndsforbindelser er målt i Mb (megabit per sekund) - der går 1024MB på 1Gb.

GB (eller Gbps eller gigabyte)

GB er en forkortelse for gigabyte, som ofte bruges til at beskrive størrelsen af computerfiler og hukommelse lagerkapacitet. Der går 1024 bytes på en kilobyte (KB), 1024 kilobyte på en megabyte (MB), og 1024 megabytes på en gigabyte.

Mb (eller Mbps eller megabit)

Mb er en forkortelse for Megabit. Du kan også se skrevet som Mbps, som står for megabit per sekund, som Mb øjeblikket udtrykket oftest i forbindelse med måling af internet hastighed. En Mb er 1024Kb, mens der er 1024MB i en Gb. MB (eller megabyte) MB er en forkortelse for megabyte, hvilket er et begreb, der anvendes til at beskrive størrelsen af computerfiler og lagerkapacitet. Se 'GB' ovenfor for yderligere detaljer.

Roaming

Begrebet roaming betegner bevægelse uden for dit normale brugsområde. Fx hvis du rejser til et andet land eller område. Når dit mobilt bredbånd udfører roaming, betyder det, at du opretter forbindelse til din mobilt bredbånd udbyder via en partner og dennes netværk. Du vil typisk blive opkrævet ekstra gebyr for dit forbrug af mobildata i udlandet via roaming.

SIM-kort (Subscriber Identity Module)

Et SIM-kort er et lille, flytbart kort, som bl.a. bruges i forbindelse med mobile bredbåndstjenester. Chippen på kortet rummer oplysninger om abonnentens identitet samt sikkerhedsoplysninger.

Upload hastighed

Dette udtryk beskriver hvor hurtigt din mobile bredbåndsforbindelse kan sende data fra din computer. Et godt eksempel på at uploade er ved at sende dine billeder til en online website eller portal, eller sende e-mails.

Wi-Fi

Forkortelsen betyder Wireless Fidelity og er en standard for trådløse datanet. Wi-Fi refererer til elektroniske produkter, der arbejder sammen med andre Wi-Fi-produkter. I forbindelse med mobilt bredbånd bliver det oftest brugt, når der henvises til Wi-Fi hotspots: steder såsom hoteller, lufthavne og caféer, som tilbyder internet på offentlige områder, enten gratis eller mod betaling. På disse steder kan du bruge den lokale Wi-Fi trådløs forbindelse til at gå på internettet med.

3G mobilt bredbånd

3G er den tredje generation af mobilnet i Danmark. Netværket er den type mobilt bredbåndsnetværk, de fleste af os bruger til at komme på internettet via vores mobiltelefoner eller bærbare computere med. Når man er uden for 3G-dækning skiftes automatisk over på det landsdækkende EDGE-net, som er markant langsommere, men dog hurtigere end det gamle GSM-mobilnet.

4G mobilt bredbånd

4G er næste generation af den mobile, trådløse bredbåndsteknologi med hastighed helt op på mellem 120 og 150 Mbit. Det er mere end 10 gange den hastighed, vi har til rådighed nu.

Datamodem (USB Dongle)

Kan modtage mobilt bredbånd via radiosignaler. Sættes i en USB-port på din bærbare og indeholder et SIM-kort, på samme måde som din mobiltelefon gør. Måske har du et i forvejen fra et tidligere abonnement. Ofte kan SIM-kortet indsættes direkte i din computer eller tablet (f.eks. iPad).

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Har du spørgsmål til vores produkter, kan du altid kontakte os.

Supporten er åben:
Alle hverdage mellem kl. 8 - 20
På tlf:
7020 0605

Eller benyt kontaktfomularen