De fleste danske husstande har i dag opsat WiFi af en eller anden slags, men i mange familier har man opdaget at ens WiFi ikke rigtig virker så godt som man egentlig synes det burde og det kan være kilde til frustration, ja måske ligefrem desperation, når forbindelsen svigter, Internetspil og streamingtjenester går i stå eller hjemmesider opdateres i sneglefart.
Ofte er familiens WiFi enhed købt på Internettet til en særdeles fordelagtig pris (læs: billig) og ender med at blive sat op tæt på det sted hvor Internettet kommer ind i huset.
Men for det første hænger WiFi enheders tekniske kvalitet og pris temmelig nøje sammen og for det andet bliver dens placering i huset ofte afgjort af, enten hvor langt et netkabel man lige har liggende eller køber og/eller om enheden må være synlig i forhold til familiens øvrige boligstil og -indretning eller den skal være skjult.
I Primanet oplever vore teknikere ofte at familiens WiFi kun magter at leverer mellem 10 og 50% af det Internet der rent faktisk er tilgængeligt. Selvom et hjemmebesøg af en tekniker fra Primanet oprindelig er udløst af en klage over dårlig eller ingen Internetforbindelse, viser det sig alt for ofte at der i virkeligheden er masser af net, men at størsteparten af båndbredden forsvinder pga. dårligt fungerende WiFi.
Her får du 5 gode råd til hvordan du selv kan forbedre dit WiFi:
Hvis din WiFi Router (populært også kaldet senderen) er mere end tre år gammel kan du - fordi den teknologiske udvikling går så hurtigt - opnå en væsentlig forbedring ved blot at skifte din sender ud med en af nyere dato. I dag er det normalt at WiFi signalet udveksles på flere og hurtigere frekvenser, der kan håndterer de mange enheder familien har i brug samtidig, såsom TV, computere, printere, ipads, tablets og mobiltelefoner.
Kort afstand uden forhindringer mellem WiFi sender og enhed er vigtig. For at få god dækning skal WiFi senderen helst placeres centralt i huset og gerne højt. Der er stor forskel på hvordan WiFi-signalet trænger igennem de forskellige materialer i vægge, døre, eller etageadskillelser. Derfor er placeringer bag skabe, skriveborde, eller på loftet tit en dårlig løsning.
Signalet forstyrres også nemt af anden elektronik, så også her gælder det at en placering under eller bag skrivebordet, eller i teknikskabet er en dårlig løsning. Moderne sendere er diskrete og ligner tit bare en røgalarm og selvom den er synlig, behøver den ikke nødvendigvis at tiltrække særlig opmærksomhed.
Desuden kan naboens WiFi forstyrre din senders signal. Det sker eksempelvis hvis din WiFi sender kører på samme frekvenskanal som naboens og er det tilfældet, har ingen af jer godt WiFi. Løsningen er at skifte til en uforstyrret kanal i WiFi-senderes software. Hvordan dette gøres varierer alt efter fabrikat og model, men her kan senderens brugsanvisning ofte hjælpe. Desuden kan man installere en app på sin telefon eller tablet som kan scanne for ledige kanaler.
Skal du have WiFi dækning i et hus på mere end 70-80 m2, kniber det ofte med at etablere en stabil forbindelse mellem sender og den enhed du bruger. De små antenner i vores enheder er ikke kraftige nok til at nå gennem tykke vægge eller over større afstande. Du kan opleve at enheden tilsyneladende viser at der er fint signal, men at overførslen er langsom og ustabil. Forbedres hastigheden og stabiliteten når du flytter enheden tættere på WiFi senderen, kan løsningen bestå i at sætte flere sendere op i huset. Det skal her fremhæves at de små, billige repeatere du kan købe og sætte i stikkontakten kun er en nødløsning og altså ikke en god løsning.
Er ovenstående 5 gode råd total sort snak eller har du ikke mod på selv at eksperimentere med dit WiFi, er Primanets stab af dygtige teknikere heldigvis ikke længere væk end et telefonopkald på 70 20 06 05. Eller skriv til os i kontaktformularen på vores hjemmeside www.primanet.dk. Så finder vi en god løsning på netop dit WiFi problem.
Commentaires